Voorbereiding
Klimaat
Extra

Oogst van wietplanten

De oogst is natuurlijk waar het vaak om draait bij wiet planten. Wanneer je kan oogsten verschilt per soort en of je binnen of buiten kweekt.

Als je buiten kweekt kan je oogsten in de maanden september en oktober dit verschilt per soort. Als je een soort heb met een korte bloeitijd bijvoorbeeld een Indica soort dan kan je eind september oogsten. Heb je een plant met een langere bloeitijd dan wordt het oktober. De kans op slecht weer en een mislukte oogst is hierbij wel aanwezig.

Als je binnen kweekt dan bepaal je zelf je kweekschema en dus ook wanneer je de planten laat bloeien en je het licht overzet op 12 uur per dag. Vanaf dat moment gaat de bloei periode in. Op de verpakking van de zaden staat vaak vermeld hoelang de bloeiperiode voor jouw soort is. de bloeiperiode kan verschillen van 7 weken voor een Indica soort tot 14 weken voor een Sativa zoals bijvoorbeeld de Haze.

Je moet de oogst zien binnen te halen als de plant op zijn hoogtepunt is dan is de opbrengst het hoogst en de kwaliteit het best. Als je ziet dat een groot deel van de stampers bruin begint te worden en de kleine blaadjes helemaal opgezet zijn en vol met harskliertjes zijn dan is het tijd om te oogsten. Doorgaans oogst men als 75% van de stampers bruin gekleurd is.

Meer uitleg over wanneer precies je moet oogsten staat op ons forum:

Lees op ons forum wanneer oogst je wiet.

Knip de takken van de plant en verwijder de grote bladeren en laat de toppen drogen bij een temperatuur tussen de 10 en 18 graden voor minimaal een week, twee weken mag ook. Doe dit bijvoorbeeld aan een waslijn. Daarna moet de wiet netjes geknipt worden, je verwijderd nu de takken en ook de kleine bladeren. daarna kan je de oogst het beste luchtdicht bewaren. Het knip afval wat hierbij onstaat kan gebruikt worden voor het maken van hash.

oogst wiet plant

 

Talen
France Dutch United kingdom
Info
Partners
Social Media